Täidlane, kuiv punane vein Ungarist.
Päritolumaa ja piirkond | Ungari, Villány DHC |
Aasta | |
Viinamarjad | Cabernet Franc |
Alkoholisisaldus | 14,5% |
Toode | Punane vein |
Veini valmistamine:
Marjad on korjatud augustis 2018. Kääritatud roostevaba terasest vaatides, küpsemine toimus suurtes tammevaatides 12 kuud. 2018 oli erakordselt soe aasta, suhkrud arenesid marjadest suurepäraselt ja päikest oli küllaldaselt. Erakordne aastakäik.
Viinamarjasordid:
Cabernet Franc
Maitse:
Sügava punase värvusega täidlane vein. Maitse ja aroom on äärmiselt mitmekesine, tooni annavad rikkalik puuviljasus, ennekõike hapu kirss, granaatõun ja jõhvikas ning tammevaadi vaniljesus. Tanniinid on pehmed ja järelmaitse pikk.
Hoiustamine ja serveerimine:
Hoiustada 15°C serveerida 16-18ºC.
Toiduga sobivus:
Sobib rasvase lihaga, eriti hästi seapraega.
Äramärkimised ja auhinnad:
16 punkti Vinum Wine Magazine
89 punkti Wine Enthusiast
89 punkti Pecsi Borozo