Navarra peidetud aare

Põline Navarra mees Gonzalo Celayeta Olite linnast alustas oma veiniteekonda 2004. aastal, kui alustas oma veinimajaga. Esiti kasvatas ta mitmeid rahvusvahelisi sorte, kuid ajapikku keskendus Navarra nimimarjale Garnacha.

Garnacha on üks huvitav sort – ta on väga vastuvõtlik piirkonnale – pinnasele, ümbruses kasvavatele teistele taimdele, võib veini maitse olla piirkonniti väga erinev.

Gonzalo Celayeta veinimajas valmib aastast 25 000 pudelit veini. Ta teeb veine traditsiooniliselt tammevaatides kui ka savist amforades, viimaste puhul võttes kasutusele sajanditepikkuseid traditsioone.


Koostöös Luis Moyaga lõid nad sarja Kimera (Kimäär eesti k). Raskesti tulnud sari, kuid väga eriliste veinidega. Sarja mõte on teha veine selliselt nagu neid on aastasadu valmistatud – savist nõudes ja võimalikult vähe sekkudes veini valmimisse. Tulemus on kahtlemata erakordne.

See postitus avaldati rubriigis Veinikool. Pane järjehoidjasse: SIIT.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veiniekspress Oled kindel, et oled vähemalt 18 aastat vana?