Bordeaux’st 200 kilomeetrit lõunas asub Edela-Prantsusmaa (Le vignoble du Sud-Ouest) veinipiirkond. Piirkond jaguneb mitmeks alam-piirkonnaks, millest osad on valgete, teised punaste ning kolmandad armanjaki valmistamise alad.
Madriani piirkonnas valmivad jõulised ja robustsed punased veinid, paljud kohalikust punasest sordist Tannat. Pacherenc on väike kuiva ja magusa veini appeltatsioon. Cotes-de Gascogne’is valmivad soodsad ja head värsked valged veinid.
Edela-Prantsusmaa kõige tuntum jook on aga armanjakk, mis on kõige pikema ajalooga brändi. Prantslased õppisid brändi valmistamist araablastelt, kes olid selle tehnoloogiaga Hispaaniasse jõudnud 13. sajandil. Araablased muidugi kasutasid eau de vie’d parfüümide valmistamiseks.
Algselt põletati erinevaid taimeleotisi aga 15. sajandil hakati viinamarjamahla ja -veini kasutama. Armanjakki hakati valmistama ennekõike kui ravimit, millega saadi leevendust hambavalule, psühholoogilistele probleemidele ja oli julguse allikas.
Armanjakki toodeti merest kaugel keskmaal, mis-tõttu ei jõudnud kuuldused eluveest esialgu kaugele erinevalt konjakist. See-tõttu on armanjaki tuntus väiksem kui konjaki ning enamus tootjad on väiksed või väga väikesed.
Armanjakki destilleeritakse vaid üks kord, mis-tõttu on armanjakid jõulised, aromaatsed ja vähem lihvitud kui konjakid.
Armanjakkide märgistus:
VS: valmistatud 3 aastat vanast eau de vie’st
VSOP: valmistatud 5 aastat vanast eau de vie’st
XO: valmistatud 6 aastat vanast eau de vie’st
Hors d’Age: valmistatud 10 aastat vanast eau de vie’st