Chardonnay on vein, mida armastatakse vihata. Aga ka kirglikumad Chardonnay vaenlased on nõus proovima häid Chablis veine. Chablis on 100% Chardonnay, selle viinamarja puhtaim ja parim vorm.
Chablis piirkonna Chardonnay tehakse võimalikult lihtsalt moel, eesmärk on näidata vahetult terroir’i. Veinitootjad pelgavad tammevaate, ei taheta veinile tammest tulevaid maitsenoote nagu vanilje. Chablis veini keskne element on Chardonnay mari, mitte veinitootmise viis.
Chablis piirkonnas on muld lubjakivine ning kliima jahe, mis tähendab et veinide happelisus ja mineraalsus on kõrgemad. Chablis veinid on tavaliselt kerged, sobivad toidu kõrvale kuid ka iseseisvalt nautimiseks. Maitses on kerge tsitrus, kuid ka ilus võisus.
Petit Chablis piirkonna veinid on Chablis veiniga võrreldes kergemad, tsitruselisemad ja värskemad. Petit Chablis piirkond ümbritseb Chablis’d piirkonda.
Harva keskendub mõni veinipiirkond vaid ühele marjale, kuid Chablis leidis endale Chardonnay ja Chardonnay leidis endale kodu ja seda juba 12. sajandil.
Veiniekspressi Chablis tellimus lõppeb juba 12.02 kell 13:00. Kiirusta!